Vlado Jakelić

Kao član grupe Bijafra Vlado Jakelić njegovao je društvenu kritiku umivenu dopadljivim stilskim rješenjima fotorealizma

Anđeo,akvarel,20x25 cm,100 Eu

Goranka Politeo

Vjerojatno najbolji suvremeni majstor akvarela u Hrvatskoj

Vasko Lipovac

Rođen u Kotoru, 1931.Akademiju primjenjenih umjetnosti završio je u Zagrebu 1955. Bio je suradnik majstorske radionice Krste Hegedušića od 1955. ...

Ivan Rabuzin

Ivan Rabuzin

Dobrodošli u svijet brda, cvijeća, malih sela ,dobrodošli u svijet svjetla, sunca i okruglih oblaka,

U-sobi,ulje-na-platnu,40x50-cm,150-Eu-jpeg

Željko Rogač

Zašto ne slikamo neposredno očima? Koliko se toga gubi na dugom putu od oka preko ruke do kista.

Zdravko Meić alias Zakir Muminović

"Slikarstvo je tišina uma, muzika oka." 

Dan Trantina

Dan Trantina

-,, Sloboda izražavanja kojoj Danov temperament teži, stvara sadržaj koji gotovo osporava realan i figurativni sadržaj kompozicije

Branko Budimir

"Više puta samostalno izlagao u Zagrebu, Splitu i Varaždinu. "

Željko Lapuh

"Prepoznatljiv stil Lapuha očituje se u svojevrsnim fantastičnim kompozicijama, gotovo metafizičkih ugođaja, gdje je figura predstavljena u stiliziranom obliku s naglaskom na plastičnost."

Zoltan Novak

Zoltan Novak

„Novakova djela ponajprije odlikuju art-brutovske i neoekspresionističke značajke, koje nadalje preko ekspresivno-kolorističkih gesti teže pretvorbi u znakove, simbole.

S.P.Novak

Saša Petroševski Novak

“Izgrađenim osjećajem za kolor, slike Saše Novaka odišu skladnom kompozicijom tonova, iako kolor kao faktor nije nosilac sadržaja, nego skladno ugrađen u sadržaj slike.”

Karina Sladović

Karina Sladović

„Njezin neupitni talent i maštovitost svrstava je među najtalentiranije i najmaštovitije zagrebačke grafičarke i slikarice, priznatije u svijetu negoli u Hrvatskoj“

Josip Vaništa

" ,, Vaništa je u hrvatskoj povijesti umjetnosti i kritici uglavnom interpretiran kroz dva ključa,ili kroz prizmu njegove radikalne gorgonske misli i prakse, ili se pak u središte stavlja autorov rafinirani slikarski opus, koji karakterizira suspregnuta gesta i minimalistički pristup.

Edo-Murtić

Edo Murtić

„Murtićevom otkrivanju i društvenom konsolidiranju novih umjetničkih puteva na izvjestan način dužan gotovo svaki drugi hrvatski umjetnik druge polovice 20. stoljeća, od toga neki gotovo bezobrazno izravno.“

Brežuljci,ulje-na-platnu Boris Dogan

Boris Dogan

 „Senzacija i izraz genijalnosti umjetnika Borisa Dogana se očitava u nemjerljivom variranju jednoga motiva, iz djetinjstva doživljenog Mjeseca kao simbola neomedjive slobode i kretanja, mogućnosti da bude svugdje i dobrodošao."

Vlado Puljić

Vlado Puljić

"Ono što je u japanskom haiku  trešnja, to je u poeziji Vlade Puljića zasigurno nar."

Vilim_Svecnjak_-_slikar_i_akademik_1906-1993

Vilim Svečnjak

"Velikan hrvatske Moderne njegovi radovi spadaju u najljepše primjere hrvatskoga ekspresionističkog slikarstva."

POSEBNO-PRIZNANJE-Vedran-Klemens

Vedran Klemens

,, Autorov rafinirani slikarski opus karakterizira duboko poštivanje slikarske tradicije.“

Jordan Vasilije

„Otkrivajući ljudsko postojanje u vremenu i prostoru kao tajanstvenu i neiscrpnu temu, Jordan ju prožima snažnom egzistencijalnom vokacijom, stvarajući od nepovratnih trenutaka prolaznosti likovnu poetiku svojega djela.“

Munir Vejzović

Vejzović Munir

“Slikanje zamišlja kao prostor susreta sa stvarima i bićima onostranih protega, s ljepotama i intenzitetima što nadmašuju ovozemaljske koordinate.”

Mladen_Veža

Mladen Veža

Svjetlost i boja mediterana, pa i emocije prema zavičaju, tipični su segment njegova stvaralaštva“

mersad_berber_02

Mersad Berber

“Prikazuje slike mističnog svijeta Bosne, njenih otomanskih slojeva i tragičnog usuda ljudi koji su živjeli na razmeđu civilizacijskih kultura”.

fahro

Fahrudin Šadić

“Radi se o umjetniku koji ne propituje nove medije i izraze nego nastavlja tradicionalno slikarstvo iznimnog kolorizma i nježnih poteza.”

Dragica Cvek Jordan

Dragica Cvek Jordan

“Njezino slikarstvo predstavlja izraziti primjer poetskog realizma, posebno likovi djece i nevjesta u irealnom bijelom prostoru.”

di_vogo

Di Vogo

“Granice umjetnosti nemaju oblika, boje i mirisa, s toga, čak i da postoje, mi ne bismo znali da smo nagazili na njih. Ako je umjetnost to što tražite, možete je pronaći u svemu što vas okružuje.”

Dimitrije Popović

Dimitirije Popović

“Popović je danas jedan od naših najvećih živućih slikara, umjetnik fascinantnog crtačkog umijeća koji svoju umjetnost temelji na tri stupa: ljepoti, erosu i nestanku, odnosno odlasku u vječnost”